De buitenkant

Zo, de binnen- en buitenmuren staan en de dakspanten zijn geplaatst. Het dak aan de achterzijde is ook aangebracht en ik begin eens na te denken over de indeling. Want in mijn hoofd komt de keuken vanaf de voorzijde gezien beneden rechts, maar Elly was uitgegaan van beneden links. Dat wordt het dus ook. We kijken meteen maar naar de rest van het casco en beginnen het idee te krijgen dat we er toch meer een persoonlijke ‘touch’ aan willen gaan geven. De slaapkamer (boven de keuken) moet een balkon krijgen met grote openslaande deuren. De keuken eronder moet aan de zijkant een deur naar de tuin krijgen en daarnaast een dubbel openslaand raam boven het aanrecht. De kamer boven rechts heeft nog geen vaste bestemming, maar we twijfelen nog tussen een bibliotheek en een kinderkamer. In elk geval moet ook daar in de zijmuur een openslaand raam komen. Op de begane grond rechts komt de woonkamer, en daar hebben we een grote erker in gedachten om de woonkamer te vergroten en meer licht binnen te krijgen. De badkamer tenslotte komt op de zolderetage links, en daarvoor moet een grote dakkapel worden gemaakt. De overgebleven zolderruimte rechts wordt een rommelzolder. Nu blijkt ook dat het trappenhuis vrij donker is, dus komt er boven het trapgat in het schuine dak nog een  tuimelraam. Dat zal ik zelf moeten maken want dat is niet standaard te koop. Al met al  wordt dit heel wat zaagwerk. Om dat zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren heb ik een mini drill aangeschaft met verstelbare kop, zodat er uiteenlopende hulpmiddelen in kunnen worden geplaatst, varierend van een miniatuur cirkelzaag en houtboortjes, tot schuurrolletjes en slijpschijfjes. Met een bijpassende steun heb ik meteen een mooie mini boorstandaard.

5 reacties op “De buitenkant
  1. Thanks for sharing such a pleasant thinking, post is nice,
    thats why i have read it fully http://demo.wprssaggregator.com/demo4497b53a/rapid-results-keto-2/

  2. Thanks for sharing such a pleasant thinking, post is nice, thats why
    i have read it fully http://demo.wprssaggregator.com/demo4497b53a/rapid-results-keto-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*