De start

Eindelijk is het zover en heb ik tijd en gelegenheid om het bouwpakket van het poppenhuis uit te pakken. Het begon in 1996 met het kennismakingsnummer ‘Poppenhuis Stap voor Stap’ van Delprado uitgevers. Elly begon de verzameling en heeft dat twee jaar lang wekelijks bijgehouden.

Alles werd netjes op volgorde van binnenkomst opgeborgen. Bij het uitpakken van de dozen na bijna 18 jaar blijkt het helemaal compleet te zijn en heeft het dus de tussentijdse verhuizing glansrijk doorstaan.

Het cellofaan waarin de onderdelen zijn verpakt is vergeeld en knisperend geworden. Bij het uitpakken schrijf ik het corresponderende nummer van het bouwplan op de onderdelen en alleen al daarmee ben ik een dag bezig. Aan het eind van de dag heb ik alles gerubriceerd en op volgorde van bouwen in dozen opgeborgen. Wat er nog rest is een grote stapel  bijbehorende tijdschriften en werkbladen. Na nog een avondje doorwerken zijn alle bladen ook netjes in banden ingebonden en zijn alle werkbladen overzichtelijk in een map opgeborgen. Het grote werk kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*